Η ομάδα μας

Προτεραιότητα του κέντρου μας είναι η ολιστική πλαισίωση του κάθε περιστατικού μέσω της αξιολόγησης, της στοχευμένης παρέμβασης, και της υποστήριξης του οικογενειακού περιβάλλοντος με στόχο την βελτίωση ή την αποκατάσταση των δυσκολιών.

Επικοινωνια

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Διοβουνιώτου 22, Πειραιάς 18533, ΑΤΤΙΚΗ
  • 2104128727 / 6977417367
  • ioannabacha@gmail.com

Συμεών Μπάτζιος

team-1

Συμεών Μπάτζιος

Εργοθεραπευτής-Θεραπευτής Σίτισης, SOS Trained Feeding Therapist

Βιογραφικό

O Συμεών Μπάτζιος είναι εργοθεραπευτής, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ από το 2021 πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Εργοθεραπείας του Jönköping University της Σουηδίας. Στο πλαίσιο της Κλινικής του Άσκησης, εργάστηκε σε σημαντικούς φορείς υγείας και εκπαίδευσης για το παιδί, όπως είναι η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και το 9ο Ειδικό Σχολείο Αμπελοκήπων. Κατά τη λήξη των σπουδών του, συμμετείχε ως εργοθεραπευτής σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα απασχόλησης στο Βερολίνο (1 χρόνο) και τη Λυών (6 μήνες), στους τομείς της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ατόμων με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές στο σπίτι και τη κοινότητα.

Στη συνέχεια, εργάστηκε στην Αθήνα σε εξειδικευμένες θεραπευτικές δομές αναπτυξιακών διαταραχών και ως εκπαιδευτής στο Τμήμα Βοηθών Εργοθεραπείας του ΙΕΚ Αμπελοκήπων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε διάφορες προσεγγίσεις όπως είναι η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (SI), η Εντατική Αλληλεπίδραση και η Αναπτυξιακή Κίνηση Sherborne, αλλά και διάφορες θεματικές όπως είναι η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση αυτιστικών ατόμων και οι σύγχρονες, επιστημονικά τεκμηριωμένες, εργοκεντρικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα, παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες Σίτισης σε παιδιά με αναπτυξιακές αναπηρίες βασισμένος στο πρόγραμμα SOS Approach to Feeding, στο οποίο έχει εκπαιδευτεί. Τον Νοέμβριο του 2021, πραγματοποίησε προφορική ανακοίνωση στο Διαδικτυακό Συνέδριο του οργανισμού Occupational Science Europe με θέμα "Δικαίωμα Έργου για παιχνίδι, εμπλοκή και το αυτιστικό παιδί". Είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.