Η ομάδα μας

Προτεραιότητα του κέντρου μας είναι η ολιστική πλαισίωση του κάθε περιστατικού μέσω της αξιολόγησης, της στοχευμένης παρέμβασης, και της υποστήριξης του οικογενειακού περιβάλλοντος με στόχο την βελτίωση ή την αποκατάσταση των δυσκολιών.

Επικοινωνια

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Διοβουνιώτου 22, Πειραιάς 18533, ΑΤΤΙΚΗ
  • 2104128727 / 6977417367
  • ioannabacha@gmail.com

Ιωάννα Μπαχά

team-1

Ιωάννα Μπαχά

Λογοθεραπεύτρια (PGDip, MSc), Θεραπεύτρια Σίτισης SOS Mentored Professional Feeding Therapist, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών PhD (c) - Ιδρύτρια Κέντρου

Βιογραφικό

Η Ιωάννα Μπαχά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Αποφοίτησε το 2003 από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατεύθυνσης Ψυχολογίας με Λίαν Καλώς. Το 2004 έγινε δεκτή στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Λογοθεραπείας Speech and Language Therapy of City University of London με επιδότηση από το κρατικό σύστημα υγείας της Αγγλίας (NHS), το οποίο ολοκλήρωσε το 2007 παίρνοντας τον μεταπτυχιακό τίτλο Postgraduate Diploma in Speech and Language Therapy. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα την ίδια χρονιά εργάστηκε ως λογοθεραπεύτρια με το Διεπιστημονικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και σε ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής ως εξωτερικός συνεργάτης, ενώ παράλληλα άρχισε να δραστηριοποιείται στον δικό της χώρο παρέχοντας υπηρεσίες λογοθεραπείας. Ταυτόχρονα συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο City University of London ολοκληρώνοντας το 2010 το Master of Science in Speech and Language Therapy με θέμα πτυχιακής «Διαφοροδιάγνωση σε ελληνόπουλα με φωνολογικές δυσκολίες: Πιλοτική Αξιολόγηση». Το 2011 έλαβε αναγνώριση και ισοτιμία πτυχίου από τον κρατικό φορέα ΔΟΑΤΑΠ. Από το 2007 είναι επίσης ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ) και του Royal College of Speech and Language Therapists (RCSLT).

Από τον Ιούνιο του 2023 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο μελέτης τις Διαταραχές Σίτισης στον ελληνικό παιδιατρικό πληθυσμό.

Στα πλαίσια τόσο της κλινικής της άσκησης στο Λονδίνο, όσο και μετέπειτα ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες μεθόδους πάνω στον αυτισμό (MAKATON, PECS, TEACCH, HANEN more than words στο Λονδίνο) στις δυσκολίες σίτισης και κατάποσης (SOS Trained Feeding Therapist, SOS Mentorship Course, OPT, Feeding Therapy-a sensory motor approach), στην ειδική γλωσσική διαταραχή, στην λεκτική δυσπραξία στην οποία εξειδικεύεται, αλλά και σε άλλες αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές. Από το 2015 έως το 2020 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρείου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου "Αττικόν", όπου εκεί ασχολήθηκε αξιολογητικά και διαγνωστικά με πληθώρα περιστατικών, συμμετέχοντας στην διεπιστημονική ομάδα του νοσοκομείου σε συνεργασία με Αναπτυξιολόγο και Παιδονευρολόγο. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων με σκοπό την ενημέρωση πάνω σε νέες μεθόδους και προσεγγίσεις στον τομέα της λογοθεραπείας και της ειδικής αγωγής.

Από το 2014 είναι Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Ειδικής Αγωγής στον Πειραιά, έχοντας δημιουργήσει μια διεπιστημονική ομάδα η οποία αποτελείται από εξειδικευμένους θεραπευτές όπως εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό, ψυχολόγους τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, και Παιδοψυχίατρο. Στόχος της ομάδας είναι η διεπιστημονική πλαισίωση των περιστατικών, και η σωστά προσαρμοσμένη και στοχευμένη θεραπευτική παρέμβαση για το κάθε περιστατικό που χρήζει θεραπειών, με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους.