Η ομάδα μας

Προτεραιότητα του κέντρου μας είναι η ολιστική πλαισίωση του κάθε περιστατικού μέσω της αξιολόγησης, της στοχευμένης παρέμβασης, και της υποστήριξης του οικογενειακού περιβάλλοντος με στόχο την βελτίωση ή την αποκατάσταση των δυσκολιών.

Επικοινωνια

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Διοβουνιώτου 22, Πειραιάς 18533, ΑΤΤΙΚΗ
  • 2104128727 / 6977417367
  • ioannabacha@gmail.com

Νέα

Ιωάννα Μπαχά, Λογοθεραπεύτρια-Θεραπεύτρια Σίτισης, SOS Feeding Mentored Professional Therapist, PGDip, MSc, PhD (c.)

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση και Διαταραχές Σίτισης σε παιδιά

Με τον όρο Γατροοισοφαγική Παλινδρόμηση (ΓΟΠ) εννοούμε την κατάσταση κατά την οποία το όξινο περιεχόμενο του στομάχου παλινδρομεί-επιστρέφει προς τον οισοφάγο, δηλαδή όταν ο κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας του στομάχου, ο οποίος λειτουργεί ως φυσιολογικός φραγμός παλινδρόμησης δυσλειτουργεί (Karacetin et al 2011).

Ιωάννα Μπαχά, Λογοθεραπεύτρια-Θεραπεύτρια Σίτισης, SOS Feeding Mentored Professional Therapist

Πως επηρεάζει η γνωστική ανάπτυξη των παιδιών τη Σίτιση

Πολλές έρευνες έχουν ασχοληθεί με τις διαδικασίες προτίμησης που αναπτύσσουν τα παιδιά σε σχέση με τις τροφές, και ειδικότερα με τα φρούτα και τα λαχανικά, ελάχιστες όμως έχουν λάβει υπόψιν τους τον σημαντικό ρόλο που παίζει η γνωστική ανάπτυξη των παιδιών σε όλη αυτή την διαδικασία, και πως αυτή επιδρά στην εδραίωση των προτιμήσεων ή δυσκολιών του παιδιού σε σχέση με το φαγητό.

Ιωάννα Μπαχά, Λογοθεραπεύτρια-Θεραπεύτρια Σίτισης

Σύνδρομο Down και Σίτιση

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, στο παρακάτω άρθρο αναφέρονται κάποιες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που έχουν διαγνωσθεί με αυτό το σύνδρομο όσον αφορά τη Σίτιση.

Ιωάννα Μπαχά, Λογοθεραπεύτρια-Θεραπεύτρια Σίτισης

10 Μύθοι και Αλήθειες γύρω από τη Σίτιση και το Φαγητό των παιδιών

Η Σίτιση είναι μια λειτουργία που αποτελείται από διάφορες παραμέτρους καθιστώντας την συχνά αρκετά πολύπλοκη για κάποια παιδιά. Στην κατανόηση και την παρέμβαση των Διαταραχών Σίτισης παρεμβαίνουν συχνά κάποιοι "μύθοι" σχετικά με το φαγητό και την Σιτιστική διαδικασία.

Ιωάννα Μπαχά, Λογοθεραπεύτρια-Θεραπεύτρια Σίτισης

Διαταραχές Σίτισης σε παιδιά

Οι Διαταραχές Σίτισης σε παιδιά σχετίζονται με την δυσκολία από πρόσληψης στόματος τροφής, η οποία συχνά συνοδεύεται με περιστατικά εμετών και εισρόφησης, επιλεκτικότητα σε τροφές, αποστροφή τροφών (Levine et al. 2011).

Ιωάννα Μπαχά Λογοθεραπεύτρια SOS Feeding Mentored Professional Therapist

SOS Approach to Feeding, Όταν τα παιδιά δεν τρώνε

Το SOS (Sequential-Oral-Sensory) απευθύνεται σε παιδιά με δυσκολίες σίτισης, εστιάζοντας και αξιολογώντας όλους τους πιθανούς παράγοντες που εμπλέκονται με αυτές. Πολύ συχνά οι γονείς αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες με την σίτιση των παιδιών τους, καθιστώντας την διαδικασία φαγητού μία εξαιρετικά δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία τόσο για τους ίδιους όσο και για το ίδιο το παιδί.