Η ομάδα μας

Προτεραιότητα του κέντρου μας είναι η ολιστική πλαισίωση του κάθε περιστατικού μέσω της αξιολόγησης, της στοχευμένης παρέμβασης, και της υποστήριξης του οικογενειακού περιβάλλοντος με στόχο την βελτίωση ή την αποκατάσταση των δυσκολιών.

Επικοινωνια

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Διοβουνιώτου 22, Πειραιάς 18533, ΑΤΤΙΚΗ
  • 2104128727 / 6977417367
  • ioannabacha@gmail.com

Ψυχοθεραπεία παίδων

Ψυχοπαιδαγωγικό Πρόγραμμα

Στις συνεδρίες ψυχοθεραπείας παιδιών, δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να ελευθερωθεί μέσω της έκφρασης και του θετικού βιώματος ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει τη φυσιολογική του ανάπτυξη και ωρίμανση, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια και προχωρώντας προς την ικανοποίηση των αναγκών του.

Οι συνεδρίες βασίζονται αποκλειστικά στην αλληλεπίδραση θεραπευτή και παιδιού και στη δημιουργία μιας σταθερής θεραπευτικής σχέσης. Ο θεραπευτής σέβεται τον προσωπικό ρυθμό κάθε παιδιού, είναι δίπλα του και το συνοδεύει στη θεραπευτική διαδικασία.

Κάθε παιδί αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση με μοναδικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερες ανάγκες. Μέσω της άνευ όρων αποδοχής, της ενσυναίσθησης, της ενεργητικής ακρόασης, της αναπλαισίωσης και της αυθεντικότητας του θεραπευτή, ενθαρρύνεται η προσπάθεια του παιδιού για αυτοβελτίωση, η έκφραση του εαυτού, η αναγνώριση των συναισθημάτων, παράλληλα με την κατάλληλη διαχείρισή τους και την ενδυνάμωση των κοινωνικών-επικοινωνιακών δεξιοτήτων του.

Ο θεραπευτής θέτει τους στόχους σε συνεργασία με τον παιδοψυχίατρο εν γνώσει των γονέων, οι οποίοι ενημερώνονται περιοδικά σε καθορισμένα ραντεβού με τον θεραπευτή για την θεραπευτική πορεία του παιδιού, και όχι στο τέλος κάθε συνεδρίας.

Το ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα δεν αποτελεί μάθημα, αλλά κάποιες φορές χρησιμοποιεί εκπαιδευτικό υλικό, όπως κάρτες, ζωγραφική, παιχνίδια κτλ. με διαφορετικό τρόπο, αυτού του βιώματος στο ‘εδώ και τώρα’.